Председник покрета

01.11.2020.

Млађан Ђорђевић, оснивач и председник покрета Ослобођење.

Млађан Ђорђевић, оснивач и председник Покрета Ослобођење.

Рођен је 1963. године у селу Смаћ код Призрена. Завршио је Факултет политичких наука Универзитета у Београду, а по струци је дипломирани социјални радник.

Током студирања је био један од организатора и вођа студентских протеста против Слободана Милошевића 1991. и 1992. године.

Двехиљадите године основао је хуманитарну организацију „Наша Србија“, која већ 20 година помаже деци погинулих и несталих Срба из ратова деведесетих, као и талентованој деци и студентима из Србије и региона. Од 2013. године „Наша Србија“ активно ради на успостављању веза између српске и руске деце, и то уз помоћ Руске православне цркве, Фонда социјалних и културних иницијатива Светлане Медведеве, Фонда „Двоглави орао“ и Скупштине народа Евроазије.

Од 2004. до 2008. године био је заменик директора Народне канцеларије Председника Републике. У том својству водио је пројекат „Пробудимо Србију“, током којег је обновљено више десетина школа у Србији, као и пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији. Био је саветник Председника Србије у периоду од 2008. до 2012. године и бавио се односима са Србима у региону и Српском православном црквом, а уједно је био и секретар Савета за Србе у региону.

Од 2017. године заменик је Генералног секретара Скупштине народа Евроазије, међународне организације основане с циљем побољшања хуманитарне, друштвене, економске и политичке сарадње земаља евроазијског континента.