Вести

ОСЛОБОЂЕЊЕ: СУДИЈА КОМЕ ЈЕ НЕСТАЛО 13 ПРЕДМЕТА СУДИ МИЛАНУ ДУМАНОВИЋУ

18.06.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење огласио се данас саопштењем поводом јучерашњег открића истраживачког портала КРИК, у коме су наведени докази да судија Вишег суда у Београду Зоран Божовић напредује у каријери, иако је виновник једног од великих скандала српског правосуђа. Наиме, 2011. године утврђено је да је нестало чак 13 Божовићевих предмета, те је он изгубио функцију одлукомArray

Прочитај више
КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ВУЧИЋУ НЕ ВРДАЈ, ОБЈАВИ СПОРАЗУМЕ АКО СМЕШ

17.06.2021.

Слободне српске планине

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић поново се огласио саопштењем, одговарајући на јучерашње тврдње председника Србије Александра Вучића да су објављени сви споразуми из преговарачког процеса са Приштином.  Подсетимо, покрет Ослобођење је пре два дана од директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића затражио да јавно објаве све потписане споразуме, цитирајући ранији Петковићев наводArray

Прочитај више
ВРЕМЕ ИСТИНЕ: Заједничка конференција за медије опозиционих странака и покрета

16.06.2021.

Слободне српске планине

Поштовани представници медија и јавности, Позивамо вас на конференцију за медије „Време истине“ која ће се одржати 17. јуна у 17 часова у ресторану „Забранска бајка“ у Обреновцу. На конференцији ће говорити проф. др Душко Кузовић из покрета Ослобођење, Сања Стошић и Зоран Ковачевић из Покрета слободна Србија, Драгана Ракић и Драган Гавриловић из ДемократскеArray

Прочитај више
КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ПЕТКОВИЋУ, ШТА СТЕ СВЕ ПОТПИСАЛИ СА ПРИШТИНОМ?

16.06.2021.

Слободне српске планине

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић реаговао је данас на јучерашње изјаве директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, затраживши од њега да јавно обелодани све споразуме које је Влада Србије закључила са „илегалним институцијама у Приштини“, наводећи ранију Петковићеву изјаву да је „потписано 48 споразума“.  „Ради се о огромном броју докумената којиArray

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋ ПРЕГОВАРА МИМО ЗАКОНА И УСТАВА

15.06.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић критиковао је у саопштењу медијима обраћање Александра Вучића из Брисела пред данашњу нову рунду преговора са Приштином, назвавши га „још једним покушајем анестезирања нације“ пред, како је рекао, „нову рунду издаје“.  Ђорђевић је посебно реаговао на Вучићеву изјаву да је „против замрзнутог конфликта“, те да би било неодговорно да „својојArray

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВРАЋАЊЕ АУТОБУСА СА ЈАРИЊА РЕЗУЛТАТ ВУЧИЋЕВЕ ПОЛИТИКЕ

14.06.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се поводом вести о враћању два аутобуса са путницима и поклоницима из Србије са административног прелаза Јариње. Наиме, њима су службеници тзв. Косовске полиције одбили улаз у покрајину. „Ово је прави резултат и права мера девет година Вучићеве косовске политике. Пре девет година, ту није било граничног прелаза, нитиArray

Прочитај више
КУЗОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): У СУБОТУ СВИ У ЗРЕЊАНИН!

09.06.2021.

Слободне српске планине

Више политичких странака, покрета и удружења из Србије позвало је грађане да се у суботу у подне окупе испред фабрике „Линг Лонг“ у Зрењанину, како би указали на континуирана кршења закона од стране Владе Србије и кинеских инвеститора, као и могуће негативне последице по животну средину, које ће имати предвиђена фабрика гума.  Позив су упутилиArray

Прочитај више
Тодоров (Ослобођење) : Захтевамо пуну истину узрока експлозије у Чачку

08.06.2021.

Слободне српске планине

Серија снажних експлозија из правца фабрике “Слобода” потресла је јутрос Чачак око 1.30 часова, а наставиле су се све до раних јутарњих часова. Тим поводом испред покрета Ослобођење огласио се један од оснивача овог покрета пуковник у пензији Јанко Тодоров. 

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋЕВО СЛАГАЊЕ СА ПАЛМЕРОВИМ НАРЕДБАМА ЈЕ АКТ ИЗДАЈЕ

08.06.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић осудио је изјаве специјалног изасланика САД за Западни Балкан Метјуа Палмера, назвавши их „класичном листом задатака колонијалног управника“, који је, према његовим речима, дошао да „изда наредбе свом марионетском режиму“.

Прочитај више
ДУМАНОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ОСУЂУЈЕМО ДИВЉАЊЕ ЈОВАНОВИЋА

03.06.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење се огласио саопштењем поводом синоћњег инцидента након којег је Чедомир Јовановић приведен, пошто је физички насрнуо на објекат брзе хране у Београду. У име овог покрета јавности се обратио један од оснивача и бивши припадник Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: Вучић тргује судбином Републике Српске!

02.06.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се пред данашњи састанак Александра Вучића са политичким представницима Срба из БиХ, поводом избора новог Високог представника.

Прочитај више
ПИСМО ПРОФЕСОРА КУЗОВИЋА

02.06.2021.

Слободне српске планине

Професор доктор Душко Кузовић из покрета Ослобођење је том приликом прочитао писмо упућено Александру Вучићу. Писмо преносимо у целости.

Прочитај више
Конференција за медије – Рио Тинто марш са Дрине

01.06.2021.

Слободне српске планине

На конференцији ће учествовати представници Покрета Ослобођење, Народне странке, ССП, Покрета Двери, Коалиције за одрживо рударство у Србији,Покрета Слободна Србија, удужења Битка за Кошутњак, Покрета Буђење.

Прочитај више
(FOTO) Млађа Ђорђевић обишао Бањалуку, Бијељину, Дервенту, Србац, Модричу,Добој…

31.05.2021.

Слободне српске планине

Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење, налази се на пропутовању кроз Републику Српску.

Прочитај више
ДУМАНОВИЋ: КОЛИКО МИЛИОНА ЕВРА ЈЕ ПОТРОШЕНО НА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ МИЛИОНЕРА ЈОВАНОВИЋА?

31.05.2021.

Слободне српске планине

Србија је у европском врху по броју штићених личности, броју лица ангажованих на њиховом чувању и новцу који у те сврхе одлази из буџета, указао је данас у саопштењу оснивач покрета Ослобођење и бивши припадник Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: МОГУЋЕ ГРЧКО ПРИЗНАЊЕ КОСОВА У ВУЧИЋЕВОЈ РЕЖИЈИ, КАО ШТО ЈЕ УЧИНИО ИЗРАЕЛ

28.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је данас Александра Вучића да „спрема грчко признање тзв. Косова у сарадњи са западом“, наводећи да се то ради на исти начин као што је прошле године учињено са Израелом.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ ГОДФРИЈУ: РЕШЕЊЕ ЈЕ У РЕЗОЛУЦИЈИ 1244, А НЕ У НЕЛЕГАЛНОМ ВАШИНГТОНСКОМ СПОРАЗУМУ

26.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић критиковао је данас амбасадора САД у Србији Ентонија Годфрија, поводом ставова изнетих у јучерашњем интервјуу „Политици“. 

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ: ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МОМИРОВИЋА И ДРОБЊАКА

23.05.2021.

Слободне српске планине

Бивши припадник Управе криминалистичке полиције и један од оснивача покрета Ослобођење Милан Думановић објавио је данас да је у име овог покрета поднео прекршајне пријаве против министра саобраћаја Томислава Момировића и директора Путева Србије Зорана Дробњака, на основу Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: СНС ДА ПОШТУЈЕ УСТАВ СРБИЈЕ И СВОЈ СТРАНАЧКИ СТАТУТ

22.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић упозорио је данас „председника, функционере и чланове Српске напредне странке“ да морају да поштују Устав Србије, али и свој страначки статут, у поступку смене председника београдског одбора ове странке и министра одбране у Влади Србије, Небојше Стефановића.

Прочитај више
КОСАНОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ВУЧИЋ, ПАСТОР И ОРБАН ПРАВЕ МАЂАРСКУ АУТОНОМНУ ОБЛАСТ У ВОЈВОДИНИ

21.05.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење упутио је данас јавности саопштење поводом „усменог споразума Александра Вучића и Балинта Пастора о регионалном развоју“, истакавши забринутост да се иза овог договора „крије формула по којој би Мађарима у Војводини била дата регионална аутономија“.

Прочитај више
ДУМАНОВИЋ: ВУЧИЋ НЕ СМЕ ДА ПРОЦЕСУИРА СТЕФАНОВИЋА

21.05.2021.

Слободне српске планине

Милан Думановић, бивши припадник Управе криминалистичке полиције и председник Савета за борбу против криминала покрета Ослобођење, коментарисао је за домаће портале актуелна превирања у Српској напредној странци. Он је у видео интервјуу истакао да је добро што јавност „страховладу“ која се дешава у одборима СНС, који широм земље изгласавају неповерење Стефановићу.

Прочитај више
КОСОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): СМЕЊУЈУ АМБАСАДОРА КОЈИ ЈЕ СПРОВОДИО ЊИХОВУ ПОЛИТИКУ

20.05.2021.

Слободне српске планине

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић огласио се данас поводом вести да је министар спољних послова опозвао амбасадора Србије у Пољској Николу Зуровца, јер је овај са још 40 дипломатских представника потписао писмо подршке тамошњој ЛГБТ заједници. 

Прочитај више
ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОДРЖАО ВОЈНИ СИНДИКАТ

19.05.2021.

Слободне српске планине

Савет за одбрану и безбедност покрета Ослобођење подржао је данас представнике Војног синдиката Србије, који су се успротивили наређењу начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића о обавезној вакцинацији као услову за напредовање у војсци.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ ВУЧИЋУ: ПУСТИ ПРИЧУ О СПОМЕНИЦИМА, ИЗЈАСНИ СЕ О КОСОВУ

19.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао на изјаве Александра Вучића, који је синоћ, укључујући се у телевизијском преносу уживо из Прага, напао Ђорђевића због оптужби о „скором признању независности Косова“. 

Прочитај више
ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОЗВАО РОДОЉУБИВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ФРОНТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

18.05.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење позвао је данас све грађане Србије и родољубиве организације да им се прикључе у активностима „против издаје Косова и Метохије“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋ ДА СЕ ИЗЈАСНИ О НОВОМ НОН-ПЕЈПЕРУ, АКО СМЕ

17.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић јавно је позвао Александра Вучића да се изјасни о новом „нон-пејперу“ у вези статуса Косова и Метохије. Овај документ, који последњих дана циркулише у дипломатским круговима, али и регионалним и европским медијима, дијаметрално је супротан од претходних сличних предлога. 

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ ТРАЖИ ОБЈАШЊЕЊЕ ОД БРНАБИЋ У ВЕЗИ СА ИЗЈАВОМ О ПРЕСПАНСКОМ СПОРАЗУМУ

14.05.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење затражио је данас објашњење од премијерке Ане Брнабић у вези са изјавама датим на Делфи економском форуму у Грчкој. Брнабић је оценила да „само дијалогом и компромисом може бити постигнуто трајно решење за Косово“, те додала да је Преспански споразум између Грчке и Македоније „пример за Београд и Приштину“.

Прочитај више
ВРАЊАНАЦ ПРИВЕДЕН ЗБОГ НАЛЕПНИЦА „ВУЧИЋ ИЗДАЈНИК“

14.05.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење саопштио је данас да је познати врањански колпортер и опозициони активиста Драган Стојановић Жућа приведен у Полицијску управу Врање због поседовања налепница овог покрета.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ КАО И ВУЧИЋ

13.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се поводом тврдње адвоката Боже Прелевића изречене на телевизији Н1, да је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подстицан од стране америчке амбасаде да прекрши одлуку о бојкоту и изађе на прошлогодишње изборе. 

Прочитај више
Млађа Ђорђевић: „Зоран Милановић је бесрамна будала“

12.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић се на својим друштвеним мрежама осврнуо на речи председника Хрватске Зорана Милановића, када је Милановић изјавио, коментаришући фотографију са свечане академије поводом Дана победе у Београду, на којој су приказани генерал Дража Михаиловић и Тито, да је „Дража Михаиловић био обична будала“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: АКАДЕМИЦИ ДА КАЖУ ДА ЛИ СУ НА СТРАНИ НАРОДА ИЛИ РИО ТИНТА И ВЛАСТИ

12.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић реаговао је поводом оглашавања представника Српске академије наука и уметности (САНУ) у дневном листу Курир.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: АМБАСАДА САД ОТВОРЕНО ТРАЖИ ПРИЗНАЊЕ ТЗВ. КОСОВА

11.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао данас на саопштење америчке амбасаде у Београду, којим се подржава Вашингтонски споразум.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ПРЕДСЕДНИК САНУ НАСТУПИО КАО ПРОМОТЕР РИО ТИНТА

07.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем поводом скупа „Пројекат Јадар – шта је познато“ који је јуче организовала Српска академија наука и уметности.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: СВАКИ ДИЈАЛОГ О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА ЈЕ ФАРСА

05.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем поводом почетка дијалога о изборним условима уз посредовање Европске уније. Он се осврнуо на данашњи интервју председника Народне странке Вука Јеремића, који је објаснио зашто ће његова странка учествовати у разговору са европским парламентарцима.

Прочитај више
Млађа Ђорђевић на откривању споменика јунаку Милошу Ћирковићу у Малом Зворнику

05.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић присуствовао је данас свечаном откривању споменика јунаку Милошу Ћирковићу у Малом Зворнику.

Прочитај више
Млађа Ђорђевић и покрет Ослобођење обишли Билећу и Равногорски парк (ФОТО)

05.05.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење и Млађа Ђорђевић посетили су Билећу у друштву четничког војводе Славка Алексића, чувеног српског гуслара Риста Лечића из Љубомира и Александра Милићевића Чакија.

Прочитај више
Млађа Ђорђевић у Пребиловцима на помену српским страдалницима

03.05.2021.

Слободне српске планине

Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење присуствовао је данас крсној слави и помену страдалом народу у Храму Васкрсења Христовог у Пребиловцима.

Прочитај више
Честитка из Херцеговине: Млађан Ђорђевић честитао Васкрс

02.05.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић честитао је Васкрс свим верницима који данас славе.

Прочитај више
Млађа Ђорђевић у посети Херцеговини

28.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић је данас са својим сарадницима започео вишедневну посету Републици Српској.

Прочитај више
ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОДРЖАО СТАВ СИНОДА СПЦ О ИСТОПОЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

28.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић подржао је у име тог покрета став Синода Српске православне цркве о Закону о истополним заједницама, који је јуче изнео епископ бачки Иринеј.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ДЕВЕТ ГОДИНА СТЕ НА ВЛАСТИ, ПРЕУЗМИТЕ ОДГОВОРНОСТ

28.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао данас на изјаве премијерке Ане Брнабић која је оптужила „претходне власти“ да су криве за Рио Тинто и друге еколошке проблеме. Он је указао да је СНС већ девет година на власти у Србији те да је време да коначно „преузме одговорност за све проблеме и недела у том периоду“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋ И КУРТИ РАДЕ НА ФОРМИРАЊУ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

27.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оценио је данас да „више нема дилеме да су планови Александра Вучића и Аљбина Куртија подударни и своде се на формирање Велике Албаније“. 

Прочитај више
ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ФОРМИРАО САВЕТ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

26.04.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење формирао је Савет за Косово и Метохију, саопштио је данас медијима председник ове организације, Млађан Ђорђевић. Он је објаснио да је циљ Савета старање о политикама везаним за јужну српску покрајину, активизам, окупљање истомишљеника који се противе „издаји Косова“, али и, како је рекао, праћење активности овог режима и узбуњивање јавности у случају противуставног деловања.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋ ДА ОБЈАСНИ КАКВЕ ТО „КОНКРЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ДИЈАЛОГА“ НЕМЦИ ОЧЕКУЈУ ОД ЊЕГА

23.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем поводом данашње посете министра спољних послова Немачке Хајка Маса Београду. Ђорђевић се посебно осврнуо на изјаву шефа немачке дипломатије који је рекао да „не очекује да се дијалог настави само због дијалога, већ да очекује и конкретне резултате“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ У ЈАСЕНОВЦУ: ДОНЕТИ ДЕКЛАРАЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ У НДХ

22.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић борави данас у Јасеновцу, где на позив епископа пакрачко-славонског Јована учествује у обележавању страдања српског народа у Независној држави Хрватској.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ЗАШТО НАПРЕДЊАЦИ ЋУТЕ?

20.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић упитао је данас у саопштењу упућеном медијима зашто функционери Српске напредне странке ћуте на податке о везама ове странке и режима у Србији са корупцијом и организованим криминалом, које је у емисији „Утисак недеље“ изнео оснивач тог покрета и бивши припадник Управе криминалистичке полиције, Милан Думановић.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ ТЕМЕЉ ОПСТАНКА СНС НА ВЛАСТИ

20.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић критиковао је данас изјаве директора Канцеларије за Косово и Метохију, Петра Петковића, који је поводом годишњице потписивања Бриселског споразума истакао да је тај документ „угаони камен опстанка српског народа на КиМ“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ ОСУДИО ПРЕТЊЕ САВИ ЈАЊИЋУ И МАНАСТИРУ ДЕЧАНИ

12.04.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић данас је у саопштењу најоштрије осудио претње које албански политичари на Косову и Метохији упућују игуману Сави Јањићу и братству манастира Високи Дечани.

Прочитај више
КОСАНОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ДРЖАВА ГУРА ПРОБЛЕМЕ СА МИГРАНТИМА ПОД ТЕПИХ

10.04.2021.

Слободне српске планине

Поводом учесталих инцидената са мигрантима у Србији, јавности се саопштењем обратио Мирослав Косановић Мајор испред покрета Ослобођење, иначе бивши полицијски инспектор из Сомбора. Он је указао да је због пандемије питање миграната скрајнуто у медијима, али да „грађани треба да знају да је балканска рута итекако активна“.

Прочитај више
ДУМАНОВИЋ: ГАШИЋ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ ЗБОГ ВЕЗА СА ЈOТКОМ

09.04.2021.

Слободне српске планине

Милан Думановић, бивши оперативац УКП и један од оснивача покрета „Ослобођење“, огласио се данас саопштењем поводом открића веза између директора БИА Братислава Гашића и крушевачких криминалних група.

Прочитај више
Ослобођење: Случај Дејана Павловића је доказ да власт сузбија критику по сваку цену

08.04.2021.

Слободне српске планине

Један од оснивача покрета Ослобођење и пуковник Војске Србије у пензији Јанко Тодоров реаговао је у писаном саопштењу на данашњу вест да је после спаљивања куће председнику синдиката запослених у Министарству одбране и Војске Србије Слога Дејану Павловићу стигла вест о исељењу из другог бунгалова који му је дат на привремено коришћење.

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ: ВУЧИЋ 100 ДАНА ЋУТИ О ЕНЕРГЕТИЦИ НА КОСОВУ

08.04.2021.

Слободне српске планине

Генерални секретар покрета Ослобођење Никола Косовић указао је данас у писаном саопштењу да је истекло „више од стотину дана“ од како је председник Александар Вучић обећао грађанима Србије да ће им се „у року од 72 сата обратити и дати јавности обавештења у вези тога шта се дешава са енергетским системом на северу Косова“. 

Прочитај више
Оснивачи покрета Ослобођење положили венце пилотима браниоцима Београда

06.04.2021.

Слободне српске планине

Оснивачи покрета Ослобођење пуковник у пензији и професор Јанко Тодоров и бивши оперативац УКП Милан Думановић одали су данас почаст пилотима, браниоцима Београда, на Земунском кеју, испред споменика који је подигнут њима у част.

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ: ЗЕЉА (СНС) УХАПШЕН У БЕЧУ ЗБОГ ДРОГЕ?

02.04.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење објавио је данас да су затражили званичну потврду од полиције Града Беча да је држављанин Србије З.М. који је ухапшен у аустријској престоници са готово четири килограма хероина, уствари Зоран Милојевић Зеља, функционер Српске напредне странке.

Прочитај више
ВУЧИЋ ИЗДАЈНИК! Велика акција покрета Ослобођења

30.03.2021.

Слободне српске планине

Драга браћо и сестре, јатаци, саборци, пријатељи, позивамо вас да и ви учествујете у акцији коју је Покрет Ослобођење покренуо. Да сви заједно спроведемо акцију штампања и дистрибуције милион налепница са ликом Александра Вучића и натписом „издајник“, које ће преплавити Србију у наредном периоду. Цела Србија мора да зна и види какав је издајник Александар Вучић.

Прочитај више
ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОКРЕНУО АКЦИЈУ „МИЛИОН НАЛЕПНИЦА ЗА ИЗДАЈНИКА“

30.03.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење саопштио је јавности да је покренуо акцију штампања и дистрибуције милион налепница са ликом Александра Вучића и натписом „издајник“, које ће, према њиховим речима, „преплавити Србију у наредном периоду.“

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОДНЕЛО ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЧАДЕЖА ЗБОГ УПОТРЕБЕ СИМБОЛА КОСОВА

29.03.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење објавио је данас да је поднео кривичну пријаву против Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, због употребе симбола тзв. Косова у званичним комуникацијама, укључујући и налоге ПКС на друштвеним мрежама.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: РЕЖИМ ЋУТИ ДОК СЕ ГОМИЛАЈУ ДОКАЗИ О САРАДЊИ СА ОВК И АЛБАНСКИМ ПОДЗЕМЉЕМ

26.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић указао је данас да јавност још увек није добила одговоре на питања од значаја која је тај покрет поставио, а која се тичу веза између косовских власти, бивших припадника ОВК и албанског криминалног подземља са режимом Александра Вучића.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ЛИЦЕМЕРНА ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА КОЈИ ЋЕ УНИШТИТИ ЈАДАР И ПОДРИЊЕ

23.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се данас поводом посете министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић Лозници, где је обишла радове на будућем руднику литијума, мултинационалног концерна Рио Тинто.

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ: ПОНОВО ЛИКВИДАЦИЈЕ ОСОБА ПОД МЕРАМА, КАО ДЕВЕДЕСЕТИХ

19.03.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење упозорио је данас да Александар Вучић у последњим медијским наступима „покушава заташкати везе између СНС и Беливуковог клана које су испливале у јавност“, као и да одговорност за сва недела „покушава да припише нижим ешалонима МУП-а“. 

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ У ПРИЗРЕНУ НА ГОДИШЊИЦУ ПОГРОМА

17.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић са сарадницима је посетио Призрен, где су обележили годишњицу Мартовског погрома над косовским Србима. 

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ДА ЛИ ЈЕ ТАЧИЈЕВ ДОСИЈЕ ЗАВРШИО У ПРИШТИНИ?

16.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић открио је данас нове детаље у вези са афером цурења докумената о злочинима ОВК. Подсетимо, Ђорђевић је јуче пренео информацију да су документи и захтеви Међународног суда за злочине ОВК, који су упућени органима Србије, завршили у Приштини. Спекулише се да се ради о 11 000 докумената.

Прочитај више
Косановић (ОСЛОБОЂЕЊЕ): СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ КА АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ

15.03.2021.

Слободне српске планине

И зато ћеш одговарати, јер смо дужни да ослободимо Србију у част својих предака, а да нас се потомци не стиде! До ослобођења!

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: КАКО ЈЕ КУПЉЕНА СЛОБОДА МИЛАНА РАДОИЧИЋА?

15.03.2021.

Слободне српске планине

Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић упитао да ли је Вучићев режим у замену за укидање оптужнице Милану Радоичићу уступио Приштини 11 000 докумената у вези са оптужницама Тачију, Харадинају и осталим лидерима ОВК и тако угрозио хашке осуде за злочине над Србима.

Прочитај више
Тодоров (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Зашто још увек не знамо истину о паду хеликоптера?

13.03.2021.

Слободне српске планине

Пуковник у пензији Јанко Тодоров, један од оснивача покрета Ослобођење и председник Савета безбедности и одбране покрета Ослобођење данас је у саопштењу поставио питање зашто јавност Србије још увек не зна праву и праву истину о паду хеликоптера и смрти 7 особа.

Прочитај више
Млађа Ђорђевић у Матејевцу

11.03.2021.

Слободне српске планине

У оквиру кампање "Разговор за Србијом", Млађан Ђорђевић и покрет Ослобођење обишчи су данас Матејевац код Ниша.

Прочитај више
ЧЕЈОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): КОМЕ И ЗАШТO СМЕТАЈУ ФРИЛЕНСЕРИ?

10.03.2021.

Слободне српске планине

Радован Чејовић испред покрета Ослобођење у Нишу огласио се саопштењем поводом пролонгираног одлагања решавања проблема фриленсера, који су већ годину дана у „борби“ са државом у вези са наплатом пореза.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: СНС ЈЕ СТРАНКА МИЛИЈАРДЕРА

09.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је данас Александра Вучића и СНС да је та странка „машина за богаћење, која је од својих функционера направила милијардере, а од државе Србије краву музару“.

Прочитај више
Ослобођење формирало Савет за борбу против криминала

08.03.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење, чији је председник Млађан Ђорђевић, формирало је Савет за борбу против криминала. Како је саопштено медијима, у овом телу се налазе истакнути полицајци и припадници других служби безбедности, који су се издвојили својим радом у борби против корупције, организованог криминала и тероризма, док су многи од њих јавно указивали на везе између врха полиције, режима и организованих криминалних група.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: ВУЧИЋ ШОКИРАЊЕМ ГРАЂАНА ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ СВОЈА НЕДЕЛА

07.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оштро је реаговао на синоћњу конференцију за штампу Александра Вучића, у којој су откривени детаљи око деловања криминалних група на територији Србије. Ђорђевић је у писаном саопштењу оптужио Вучића да „шокантним фотографијама и испразном најавом о борби против криминала покушава да сакрије сопствена недела“, међу која убраја „завршни чин издаје Косова и Метохије, као и бројне везе режима са организованим криминалом“.

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ: Рио Тинто лаже народ Србије, морамо заједно да се боримо за опстанак

04.03.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење, на челу са председником покрета Млађаном Ђорђевићем, данас је у Брезјаку посетио седиште компаније Рио Тинто.

Прочитај више
КЗШ Битка за Велико ратно острво: „То су људи који мрзе Београд!“

03.03.2021.

Слободне српске планине

Пријатељске организације „Битка за Кошутњак“, покрет Ослобођење, Народна странка, Покрет слободна Србија, Српски покрет Двери и Грађанска платформа, данас су организовале конференцију за штампу испред Скупштине града Београда.

Прочитај више
Косовић (Ослобођење): Крах Вучићеве америчке авантуре

03.03.2021.

Слободне српске планине

На гласине о гашењу београдске канцеларије америчке Развојне финансијске корпорације (ДФЦ), реаговао је Никола Косовић, генерални секретар покрета Ослобођење.

Прочитај више
Ђорђевић у Сомбору: Проблеме са мигрантима не гурати под тепих

01.03.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић састао се у Сомбору са припадницима локалних организација и угледним грађанима из тог града. Саговорници су упознали Ђорђевића са стањем у Сомбору, посебно са економским проблемима, аферама локалних власти и безбедносном ситуацијом.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ ОСУДИО ПРЕБИЈАЊЕ РАШИЋЕВОГ СИНА: КРИМИНАЛЦИ ИЗ СРПСКЕ ЛИСТЕ ОПЕТ ХАРАЈУ

23.02.2021.

Слободне српске планине

Преседник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић најоштрије је осудио брутални напад на сина Ненада Рашића, српског политичара са Косова и Метохије. Рашићев 18-годишњи син је претучен јуче испред гимназије у Лапљем селу, а нанете су му теже повреде. 

Прочитај више
Косовић (Ослобођење): РУСИЈА ВУЧИЋУ НЕ ВЕРУЈЕ

22.02.2021.

Слободне српске планине

Почетком месеца, имао сам прилику да заједно са председником покрета Ослобођење Млађаном Ђорђевићем боравим у двонедељној службеној посети Москви.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ ЧЕСТИТАО ИЗБОР ПАТРИЈАРХА

18.02.2021.

Слободне српске планине

Лидер Ослобођења је патријарху пожелео добро здравље и снагу да се избори са свим изазовима који стоје пред Српском православном црквом и српским народом.

Прочитај више
ТОДОРОВ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): ОДМРЗАВАЊЕ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

18.02.2021.

Слободне српске планине

Веома је неодговорно према грађанима Србије, али и према систему одбране у целини, да се тема враћања војног рока актуелизира од стране Српске напредне странке онда када се владајућа гарнитура гуши од афера.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: МЕШАЊЕМ У ИЗБОР ПАТРИЈАРХА, ВУЧИЋ ПРАВИ РАСКОЛ У СПЦ

17.02.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем пред почетак сабора Српске православне цркве на коме ће бити изабран нови патријарх, а поводом све гласнијих спекулација о политичким мешањима у процес избора. Ђорђевић, који важи за човека у добрим односима са бројним епископима СПЦ, рекао је да одлука да се сабор одржи у крипти Храма светог Саве изазива сумњу, будући да ће то бити први пут да се одржава ван Патријаршије.

Прочитај више
ОСЛОБОЂЕЊЕ одржало протест испред председништва, ВУЧИЋУ ОСТАВИЛИ ЛИСИЦЕ!

14.02.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење одржао је данас испред Председништва Србије протест поводом парламентарних избора на Косову и позива Александра Вучића и Владе Србије упућених грађанима Србије, да гласају на тим изборима.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ: Вучић је створио Беливуков клан, сада покушава то да сакрије

12.02.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оптужио је у саопштењу Александра Вучића да покушава да од јавности сакрије политичке везе криминалног клана ухапшеног Вељка Беливука и заштиту коју су годинама уживали.

Прочитај више
Кузовић (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Пројекат метроа штетан по Србију, садашња власт ће једном за то одговарати

07.02.2021.

Слободне српске планине

„За нас ово је још једна промашена инвестиција која иде у корист странцима. Ово је странцима поклоњена јединствена прилика, уместо да смо као држава покренули домаћу привреду кроз јавне радове вредне 5 милијарди евра“.

Прочитај више
Кузовић (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Србија се у једном дану задужила са 3.2 милијарди евра, мора да се стане са уништавањем домаће привреде

06.02.2021.

Слободне српске планине

Професор доктор Душко Кузовић, испред покрета Ослобођење, реаговао је на вест потписивања уговора министарства грађевинарства и кинеске компаније CRBC.

Прочитај више
ДУМАНОВИЋ: ДА СЕ ТУЖИЛАШТВО НЕ ЗАУСТАВИ НА ОВОМЕ

04.02.2021.

Слободне српске планине

Оснивач покрета Ослобођење и бивши припадник Управе криминалистичке полиције Милан Думановић реаговао је данас на вести о хапшењу организоване криминалне групе од 16 особа, међу њима и јавности познатих Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Прочитај више
Ђорђевић са митрополитом Александром: Српској патријаршији је место у Пећи

04.02.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић састао се синоћ у Москви са сталним чланом Светог синода Руске православне цркве, митрополитом казахстанским Александром. Разговарали су о тренутној друштвеној ситуацији у Србији и Русији, са посебним нагласком на актуелна дешавања у две православне цркве.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ СЕ САСТАО СА АНАТОЛИЈЕМ КАРПОВИМ, ОДИГРАЛИ ХУМАНИТАРНИ ШАХОВСКИ МЕЧ

03.02.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић састао се јуче у Москви са послаником Јединствене Русије у Руској државној думи, шаховским велемајстором и вишеструким прваком света у овом спорту, Анатолијем Карповим.

Прочитај више
Млађан Ђорђевић: СРАМНО ЈЕ ШТО ВЛАДА СРБИЈЕ ПОЗИВА НА КОСОВСКЕ ИЗБОРЕ!

01.02.2021.

Слободне српске планине

„Срамно је и скандалозно да Влада Републике Србије и РТС позивају наше грађане да гласају на нелегалним изборима за тзв. скупштину независног Косова. То је директно давање легитимитета Приштини и још један доказ да Вучићев режим ради на остваривању независног Косова“, каже Ђорђевић.

Прочитај више
Кузовић (Ослобођење): Кредит за метро је Вучићева трговина за Косово!

01.02.2021.

Слободне српске планине

Професор доктор Душко Кузовић у саопштењу испред покрета Ослобођење коментарисао је најаву Александра Вучића о разговору са Емануелом Макроном, о будућем београдском метроу. Том приликом Вучић је напоменуо да је финансирање решено уз 80 милиона евра из трезора француске банке, као и да ће остатак новца бити обезбеђен преко комерцијалних банака.

Прочитај више
ЧЕЈОВИЋ: НАПРЕДЊАЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ ПРАВЕ ВИШЕ ШТЕТЕ НЕГО КОРИСТИ

30.01.2021.

Слободне српске планине

Поводом јучерашње вести да је у Црној Гори прво ухапшено, а затим и протерано осам чланова Српске напредне странке из Ниша, огласио се Радован Чејовић из покрета Ослобођење. Осморо нишких напредњака је у Црној Гори било у склопу кампање за локалне изборе у Никшићу.

Прочитај више
ТОДОРОВ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): АФЕРА КРУШИК РАЗОТКРИЛА КРИМИНАЛНУ ПИРАМИДУ У СИСТЕМУ ОДБРАНЕ

30.01.2021.

Слободне српске планине

Оснивач покрета Ослобођење и пуковник Војске Србије у пензији Јанко Тодоров говорио је о афери „Крушик“, истакавши да закључивање штетних уговора зарад партијског и личног богаћења у наменској индустрији представља „директан удар на систем одбране и безбедност Републике Србије“.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ НАРОДА ЕВРОАЗИЈЕ

29.01.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић учествовао је у оквиру службене посете Москви седници Председништва Скупштине народа Евроазије, где обавља функцију заменика генералног секретара. 

Прочитај више
Млађан Ђорђевић ПОСЕТИО ФОНД СВЕТЛАНЕ МЕДВЕДЕВ

28.01.2021.

Слободне српске планине

Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић налази се у службеној вишедневној посети Москви, где учествује на међународној конференцији о Косову и Метохији, а у току боравка ће имати више састанака у Руској думи, државној администрацији и Руској православној цркви.

Прочитај више
ЂОРЂЕВИЋ СА ЕПИСКОПОМ СЕРАФИМОМ: НОВИ СРПСКИ ПАТРИЈАРХ ДА СТОЛУЈЕ У ПЕЋИ

27.01.2021.

Слободне српске планине

МОСКВА – Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић састао се синоћ у Москви са викарним епископом патријарха Московског и целе Русије, епископом истринским Серафимом.

Прочитај више
ТОДОРОВ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): КО ЈЕ СРУШИО СПОМЕНИК ЖРТВАМА РАТА И БРАНИОЦИМА ОТАЏБИНЕ 1991-1999?

26.01.2021.

Слободне српске планине

Оснивач покрета Ослобођење и пуковник Војске Србије у пензији Јанко Тодоров огласио се данас саопштењем поводом рушења споменика „Жртвама рата и браниоцима отаџбине 1991 – 1999“. Споменик се налазио на Савском тргу у Београду, преко пута некадашње главне железничке станице, а порушен је у склопу реконструкције тог трга.

Прочитај више
Млађан Ђорђевић у Москви: ВУЧИЋ РУШИ ТЕМЕЉЕ ОПСТАНКА КОСОВА У СРБИЈИ

25.01.2021.

Слободне српске планине

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић учествовао је у Москви на конференцији „Може ли се спасити српско Косово?“, у организацији руске федералне новинске агенције Регнум. Том приликом је истакао да основа српске позиције о Косову мора да буде Резолуција 1244 и недопуштање да се она промени, а да то, према његовим речима „није став власти у Београду“.

Прочитај више
Ђорђевић: Нажалост позната лица у Бајденовој администрацији

22.01.2021.

Слободне српске планине

„Плашим се да ће нова америчка администрација, у комбинацији са неспособношћу Вучића и његових саучесника, имати веома лоше последице по Србију у наредне четири године. А ми смо на то потпуно неспремни“, упозорио је лидер покрета Ослобођење.

Прочитај више
ВОДУ ВАМ НЕ ДАМО! Кренула борба за воду у Београду

21.01.2021.

Слободне српске планине

„Ми нисмо против изградње метроа, ни против изградње нових насеља у Беораду, то пре свега желим да нагласим. Најпре, пројекат креће из зоне у ком нема ни једног стаовника. Лако је уочљиво да се јавним средствима финансирају приватни пројекти, односно да ће се на овај начин подигнути вредност приватне инвестиције“, каже проф.  др Душко Кузовић, испред покрета Ослобођење.

Прочитај више
Млађан Ђорђевић (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Ова победа фриленсера је доказ да се власт плаши народа!

19.01.2021.

Слободне српске планине

 Такође, ово је и доказ да се власт плаши сваког бунта народа. Ускоро долази време када ћемо сви заједно скинути ову издајничку власт. Рушићемо их сви и свуда, свако у свом месту и својој области", закључио је предсеник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић.

Прочитај више
ЧЕЈОВИЋ (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Градске власти да положе рачуне за ситуацију у Нишу

18.01.2021.

Слободне српске планине

Протести су започели након стравичне саобраћајне несреће у којој су почетком јануара страдали дванаестогодишњи дечак, као и отац троје деце Дејан Илић. Чејовић сматра да се дубљи узрок протеста налази у чињеници да Ниш више није безбедан град. „Паљења кола градских функционера, учестала мафијашка убиства која се не расветљавају, обрачуни ватреним оружјем у клубовима, туче и разбојништва на сваком кораку. Ниш је у протекле четири године постао налик на распуштено место на дивљем западу, где закон не постоји. Грађани су напокон устали и више не желе да буду глинени голубови осуђени на страх“, истиче он и за ситуацију оптужује градске власти: „Док су грађани Ниша изражавали незадовољство и целој земљи скретали пажњу на нагомилане проблеме, градска власт се сакрила у мишје рупе. Нова градоначелница Драгана Сотировски није смела да се обрати грађанима и одбијала је да преузме одговорност“, истиче представник покрета Ослобођење. Како градска власт није реаговала, у Ниш је морао да дође нови министар полиције Александар Вулин и смени начелника Полицијске управе. Чејовић наводи да проблеми тиме нису решени: „Проблем наравно нису полицајци којих има мало и који часно и поштено раде свој посао у тешким условима, већ њихови руководиоци, партијски постављени функционери и људи из градске власти које је поставила централа СНС из Београда. Они не раде у корист грађана, већ у корист партије и криминалних картела“. Чејовић је испред покрета Ослобођење позвао да грађанима рачуне положе сви они који су одговорни за катастрофалну безбедносну ситуацију, а не да се, како је рекао, „скривају иза смене начелника Полицијске управе“. „Захтевамо и хитну анализу тренутног безбедносног стања у граду и израду нове стратегије безбедности. Такође, тражимо и повећање издвајања за службе јавног реда у Нишу, као и повећање броја патрола на улицама, уз увођење јасних аршина који ће важити за све – а не само за обичне грађане, док ће криминалци, татини синови и партијски функционери слободно да дивљају“, подвлачи он. „Грађани су почели да се ослобађају страха и ускоро ћемо ослободити цео Ниш, а онда и Србију. Ово није партијска држава и никаква спрега мафије и владајуће партије није јача од грађана“ закључио је Радован Чејовић.

Прочитај више
МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ НА ПРОТЕСТУ ФРИЛЕНСЕРА

18.01.2021.

Слободне српске планине

Покрет Ослобођење се више пута оглашавао о овој теми, позвавши и раније Владу Србије да не дискриминише раднике на интернету и да повуче спорне прописе о ретроактивном опорезивању, наводећи да се ради о „чистој пљачки“.

Прочитај више