О нама

31.10.2020.

Покрет „Ослобођење“ је општенародни, надстраначки покрет који окупља све слободољубиве људе којима је доста издаје, пљачке и диктатуре. Основан је 2020. године са идејом окупљања српског националног корпуса и свих слободољубивих грађана око јединственог циља – смене Александра Вучића и Српске напредне странке.

Први јавни скуп „Ослобођење“ је одржало у Орашцу, на светом месту српске слободе, на празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра 2020. године, окупивши угледне појединце и домаћине различитих занимања и политичких опредељења. Следећи славне претке, „Ослобођење“ тежи да буде баштиник слободарске традиције српског народа, српских устаника и хајдука. Водимо се максимом да слободу нико не може да нам уручи – слобода се стиче и осваја.

Наш покрет нема илузија: актуелни режим је огољено пљачкашки, диктаторски и издајнички. Укинуо је слободу, демократију и институције. У маниру комунистичке партије покушава да се инфилтрира у сваку пору друштва. Његово главно обележје су криминал, корупција и пљачка народног новца.

Тај режим је одржаван на власти спољном интервенцијом, са једним циљем – да би спровео издају националних интереса Србије. Вучићеву владавину одржава продаја Косовом и Метохијом – од Бриселског споразума 2013. до Вашингтонског споразума 2020. године, Вучић тргује Србима на Космету, српском територијом и српским светињама као на пијаци.
Стиже Ослобођење!

Циљеви Покрета су:
• Смена Александра Вучића и ослобођење Србије од издајничког, пљачкашког и диктаторског режима
• Спречавање продаје Косова и Метохије и сваког ценкања српским националним интересима
• Повратак националног поноса, народне демократије и правде у Србију.

Симбол „Ослобођења“ је српски медвед који уз рику излази из окова. Медвед је симбол снаге и постојаности, али и угрожена врста – онако како је Србија данас угрожена под јармом Вучића и његових дахија. Али медвед се бори!

До Ослобођења!